Vuoden 2015 Miehen työ -palkinto Miessakit ry:lle

Julkaisuajankohta 18.9.2015 15.22
Tiedote

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myöntää 17. Miehen työ -palkinnon 20 vuotta täyttävälle Miessakit ry:lle miesten hyvinvointia tukevasta työstä.

Palkinnon luovutustilaisuus järjestetään ”Aikamme pojat - Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?” -seminaarin jälkeen torstaina 7.5.2015 klo 15.00 Tieteiden Talolla, Helsingissä (Kirkkokatu 6). Palkinnon luovutta vat kansanedustaja, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan jäsen ja Miesjaoston puheenjohtaja Kari Uotila ja erikoistutkija, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan jäsen Tapio Bergholm.

Miessakit ry:n palkinto on taitelija Pertti Jarlan Miessakeille piirtämä strippi, jossa kuvastuu menneen maailman miesten tuhoavan maskuliinisuuden jyrkkä ero Miessakkien miesten keskinäistä tukea ja hyvinvointia edistävään uuteen miehisyyteen. Strippi on julkaistu tänään Helsingin Sanomissa.

Miehen työ -palkinto

TANE jakaa vuosittain Miehen työ -palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen, edistänyt miesten ja poikien emansipaatiota sekä purkanut kapeita sukupuolirooleja.

Miehen työ palkintoa on jaettu jo vuodesta 1998 lähtien. Aiempina vuosina palkinto on myönnetty esimerkiksi työstä eronneiden miesten oikeudesta isyyteen ja lasten oikeudesta kumpaankin vanhempaan. Viime vuonna palkinto jaettiin hieman poikkeuksellisesti kahdelle taholle: Poikien Talolle ja Miesten kansalaistalo Mattilalle. Näin haluttiin muistaa koko miehen elämänkaarta lapsesta aikuiseksi ja samalla haluttiin muistaa Suomeen kehittynyttä arvokasta poika- ja miestyötä.

Lisätietoja Arto Jokinen, arto.jokinen(at)stm.fi, 050 346 9534

Palkinnon saaja Tomi Timperi, toiminnanjohtaja, tomi.timperi (at) miessakit.fi, 050 588 1687

Ajankohtaista