Turvallinen raskauden keskeytys on ihmisoikeus – Tasa-arvoasiain neuvottelukunta tukee eurooppalaista kansalaisaloitetta aborttioikeuden puolesta

Julkaisuajankohta 13.6.2024 13.23
Tiedote

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta päätti kokouksessaan 12.6.2024 osoittaa tukensa eurooppalaiselle kansalaisaloitteelle aborttioikeuden puolesta.

Eurooppalainen kansalaisaloite aborttioikeuden puolesta avattiin allekirjoituksille huhtikuussa 2024. Aloitteella on vuosi aikaa kerätä vähintään miljoona allekirjoitusta.

”Naisten ja raskaana olevien oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen tulisi taata kaikille riippumatta varallisuudesta, taustasta tai siitä, missä maassa henkilö asuu. Oikeus omaan kehoon ja turvalliseen aborttiin ovat ihmisoikeuksia,” sanoo Tanen puheenjohtaja Karoliina Partanen.

Kansalaisaloitteen tavoitteena on, että Euroopan komissio esittää solidaarisuuden hengessä ehdotuksen jäsenvaltioiden tukemisesta taloudellisesti, jotta ne voisivat tarjota raskauden turvallista keskeyttämistä Euroopassa kaikille niille, joilla ei vielä ole mahdollisuutta turvalliseen ja lailliseen aborttiin.

Kansainvälistä My Voice My Choice -kampanjaa koordinoi slovenialainen 8th March Institute. Suomessa kampanjaa koordinoi Naisasialiitto Unioni.

Lisätietoja

Siirry allekirjoittamaan aloite

Lue lisää aloitteesta

Ajankohtaista