Tasa-arvoasiain neuvottelukunta palkitsi Väestöliiton Poikien Puhelimen

Julkaisuajankohta 22.11.2017 12.48
Tiedote
Kuva: Paula Ojansuu

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) on myöntänyt vuosittaisen Miehen työ -palkinnon Väestöliiton Poikien Puhelimelle sukupuolisensitiivisestä työstä poikien ja nuorten miesten kasvun tukemiseksi. Alle 20 -vuotiaille tarkoitettu Poikien Puhelin auttaa kaikissa poikien ja nuorten miesten arkeen liittyvissä pulmissa. Toiminnan tavoitteena on auttaa poikia kasvamaan tietoa janoaviksi, omia tunnetaitojaan kehittäviksi, erilaisuuden ja moninaisuuden ymmärtäviksi, itsestään ja muista vastuun ottaviksi ihmisiksi.

”Tavoitamme puhelimen, chatin ja YouTube -videoiden kautta noin 12 000 – 15 000 poikaa vuosittain. Heitä mietityttävät esimerkiksi seksuaalisuus, ihmissuhteet, väkivalta ja arjen ongelmat. Toiminnassamme olemme antaneet pojille välineitä elämänkriisien hallintaan, erilaisuuden ymmärtämiseen ja itsensä kohtaamiseen. Olemme yllyttäneet nuoria uteliaisuuteen ja rohkeaan maailman kohtaamiseen, valmiina puhumaan kaikesta, riippumatta asian outoudesta ja sopivuudesta. Se on jotain, mitä nämä pojat ovat tarvinneet, mutta sitä ei heidän arjessaan ole ollut tarjolla”, sanovat Poikien Puhelimen esimies Miguel Reyes sekä palvelukehittäjä Joonas Kekkonen.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta luovutti palkinnon tiistaina neuvottelukunnan 45 -vuotisjuhlan yhteydessä. Poikien Puhelin palkittiin valokuvaaja Kaisa Rautaheimon Pojat -sarjaan kuuluvalla teoksella. "Kuvasin 20–30-vuotiaita nuoria miehiä puolentoista vuoden ajan, ja mietin useaan kertaan, miten pienestä voi olla kiinni, mihin ja millaisiksi päädymme, ja kuinka pienikin oma oivallus voi auttaa löytämään suunnan. Kaikki loppujen lopuksi etsivät niitä samoja asioita; rakkautta, hyväksyntää ja omaa paikkaa. Samalla tuli väistämättä pohtineeksi, mitä kävisi, jos yhteiskunnan tukiverkkoja ei olisi”, Rautaheimo sanoo.

Helposti lähestyttävät, matalan kynnyksen tukiverkot kuten Poikien Puhelin ovat merkittävässä roolissa syrjäytymisen ehkäisemisessä ja varhaisen tuen tarjoamisessa. TANE haluaa palkinnolla kiinnittää huomiota Poikien Puhelimessa tehtävään tärkeään työhön sekä siihen, miten pienillä resursseilla järjestöissä tehdään mittaamattoman arvokasta työtä nuorten hyvinvoinnin eteen.

Lisätietoja:

Milla Sandt, suunnittelija, Tasa-arvoasiain neuvottelukunta

[email protected] p. 050 307 9008

Miguel Reyes, esimies, Poikien Puhelin

[email protected] p. 040 163 1957

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) on parlamentaarinen neuvottelukunta, jonka tavoitteena on edistää sukupuolten tasa-arvoa yhteiskunnassa. TANE tekee yhteistyötä poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa, ja sillä on neuvoa-antava rooli valtionhallinnossa.

Miehen työ -palkinto on jaettu vuodesta 1998 alkaen henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin ja poikiin liittyen ja purkanut kapeita sukupuolinormeja.

Ajankohtaista