Tanen harjoittelija Tiina Helojärvi unelmoi siitä, että tasa-arvo nähtäisiin kaikkien etuna

Julkaisuajankohta 3.5.2022 7.02
Uutinen

Tiina Helojärvi odottaa saavansa harjoittelunsa aikana kattavan kokonaiskuvan suomalaisesta tasa-arvotyöstä ja -toimijoista sekä oppivansa monipuolisesti työskentelystä valtionhallinnossa.

Tiina Helojärvellä on päällään takki. Hän seisoo valkoisen seinän edessä ja katsoo suoraan kameraan.

Kuka olet ja miten kiinnostuit työskentelystä Tanessa?

Olen Tiina Helojärvi, valtiotieteiden opiskelija Helsingistä. Etsin tasa-arvon tai yhdenvertaisuuden edistämiseen liittyviä harjoittelupaikkoja ja kiinnostuin Tanesta sen yhteiskunnallisesti vaikuttavan tasa-arvotyön takia. Luettuani edellisten harjoittelijoiden positiivisista kokemuksista en malttanut olla laittamatta hakemusta.

Poliitikkoja, tutkijoita ja kansaisjärjestöjä yhdistävä Tane tarjoaa mielettömän kiinnostavan aitiopaikan suomalaiseen tasa-arvokenttään. Lisäksi näin politiikkatieteiden opiskelijana kokemus työskentelystä ministeriössä on tietysti arvokasta itsessään. 

Mitä olet opiskellut?

Olen gradua vaille valmis valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Pääaineeni on yleinen valtio-oppi hallinnon ja organisaatioiden linjalla. Lisäksi olen opiskellut vuosien aikana monipuolisesti ja sekalaisesti vähän kaikkea, kuten sukupuolentutkimusta, viestintää ja Aasian politiikan tutkimusta. Olen kuitenkin innostunut sukupuolentutkimuksen sivuaineopinnoistani siinä määrin, että suunnittelen tekeväni siitä vielä toisen maisterintutkinnon.

Mitä odotat Tanessa työskentelyltä?

Tanen toimisto on pieni mutta tosi aikaansaava, ja siksi harjoittelijanakin pääsee tekemään asioita laidasta laitaan. Odotan harjoittelun aikana saavani kattavan kokonaiskuvan suomalaisesta tasa-arvotyöstä ja -toimijoista sekä oppivani monipuolisesti työskentelystä valtionhallinnossa.

Minkä tasa-arvo-ongelman toivot korjaantuvan lähivuosina?

Ajankohtainen julkinen keskustelu naisenemmistöisten alojen palkkakuopasta on herättänyt minussa syvää turhautumista tasa-arvon ikuisuuskysymykseen eli sukupuolten palkkaeroon. Samoin toivoisin kovasti, että nykyisen miehiä koskevan asevelvollisuuden tilalle löydettäisiin jokin tasa-arvoisempi ratkaisu.

Laajemmin unelmoin siitä, että tasa-arvotyön tunnistettaisiin yleisemmin edistävän ihan kaikkien etua – niin naisten, miesten kuin myös sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten. Onneksi feminismi on tällä hetkellä muodikasta. Toivottavasti myös useammat miehet kiinnostuisivat siitä. 

Mikä on 50-vuotiaan Tanen rooli tasa-arvokentällä?

Olen harkkani aikana perehtynyt Tanen historiaan sen juhlavuoden vuoksi, ja minulle on tullut selväksi, että Tanen vaikutus tasa-arvon edistymiseen on Suomessa ollut suuri. Minulla on täysi luotto siihen, että Tane tekee jatkossakin edistyksellisiä ja ennakkoluulottomia avauksia suomalaisen tasa-arvon eteen!

Lue, mitä aiemmat harjoittelijat kertovat Tanessa työskentelystä.

Ajankohtaista