Hyppää sisältöön

TANE SuomiAreenassa 2018

Nuoret haastavat: #MeToo:n jälkeen kohti seksuaalista itsemääräämisoikeutta

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, tasa-arvovaltuutetun, Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön, Naisasialiitto Unionin ja Nuorten Exitin yhteinen keskustelutilaisuus Porissa maanantaina 16.7.2018. 

Keskustelun voi katsoa tallenteena MTV Katsomosta: TANEn SuomiAreena -tilaisuus

#MeToo on nostanut sukupuolittuneen vihapuheen ja seksuaalisesti loukkaavan väkivallan julkiseen keskusteluun laajemmin kuin koskaan aiemmin. SuomiAreenan keskustelussa pohditaan teemaa nuorten näkökulmasta. Nuoret kohtaavat häirintää esimerkiksi koulussa ja verkossa, sekä toistensa että aikuisten taholta. Erityisesti verkossa tapahtuva häirintä ja vihapuhe voivat tuntua hallitsemattomilta ja niihin puuttuminen vaikealta. Samalla seksuaalisuudesta puhumiseen ja erityisesti kaltoinkohtelun kokemuksiin liittyy häpeän tunteita.

Keskustelutilaisuudessa muistutetaan, että nuorten kanssa toimivilla on vastuu toimia, ja samalla annetaan keinoja, miten. Lisäksi haluamme tuoda esiin, että nuorissa on toivoa ja heillä on mm. verkkomaailman pelisäännöistä sellaista ymmärrystä, jota monilta aikuisilta puuttuu. 

Juontaja: Johanna Storck

Puhujat:

Sari Raassina, kansanedustaja, TANEn puheenjohtaja

Annika Saarikko, tasa-arvoasioista vastaava ministeri

Katriina Bildjuschkin, asiantuntija, THL

Jukka Lehtonen, vanhempi tutkija, kasvatussosiologian dosentti, Sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto

Jukka Maarianvaara, tasa-arvovaltuutettu

Ilona Mäki, projektipäällikkö, Usva-hanke, Exit ry

Nuorten Ääni -toimitus