Tane mukana YK:n naisten asemaa käsittelevässä toimikunnassa: pääteemana ilmastonmuutos

Julkaisuajankohta 14.3.2022 10.33
Uutinen

Tänään käynnistyy YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (Commission on the Status of Women, CSW) 66. istunto hybridimuotoisena New Yorkissa. Istunto kestää kaksi viikkoa aikavälillä 14.-25.3.2022.

Istunnon pääteemana on tasa-arvon saavuttaminen ja naisten ja tyttöjen voimaantuminen ilmastonmuutoksen ja ympäristö- ja katastrofiriskien kontekstissa. 

Naisten asemaa käsittelevä toimikunta on YK:n talous- ja sosiaalineuvoston alainen toimikunta, joka seuraa ja tukee Pekingin julistuksen ja toimintaohjelman toimeenpanoa. CSW on YK:n toiseksi suurin vuosittainen tapahtuma yleiskokouksen jälkeen.

Suomen valtuuskunnassa on mukana laaja asiantuntijajoukko muun muassa ulkoministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen, tasa-arvoasiainneuvottelukunnan, eduskunnan sekä kansalaisjärjestöjen ja nuorison edustajia. Tanen edustajina toimivat Hannu Kokki, Hannele Varsa ja Nina Järviö

Hannu Kokki pukeutuneena valkoiseen kauluspaitaan katsoo kameraan.   Hannele Varsa seisoo tiiliseinän edessä ja katsoo kameraan.   Nina Järviöllä on kädet ristissä edessään ja hän katsoo kameraan.

Hannu Kokki (vasemmalla), Hannele Varsa ja Nina Järviö osallistuvat CSW:n istuntoon osana Suomen valtuuskuntaa.

Lisätietoja 

Lisätietoja istunnosta UN Womenin sivuilla

Tiedote STM 11.3.2022 
 

Ajankohtaista