Taina Riski aloitti tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pääsihteerinä

Julkaisuajankohta 12.1.2023 9.02
Tiedote

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan uutena pääsihteerinä on 9.1.2023 aloittanut Taina Riski.

Taina Riski.

 

Pääsihteerinä Taina Riski vastaa tasa-arvoasiain neuvottelukunnan toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Aiemmissa tehtävissään hän on työskennellyt pitkään sukupuolten tasa-arvoon liittyvissä tehtävissä Suomessa sekä Euroopan neuvostossa Strasbourgissa.

Riski siirtyy uuteen tehtäväänsä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, jossa hän on toiminut Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjunnan toimikunnan pääsihteerinä vuodesta 2020 saakka.

"Näen, että tasa-arvoasiain neuvottelukunnalla on tärkeä tehtävä tasa-arvo-ongelmien poistamisessa ja uusien tasa-arvokysymysten esiin nostamisessa. Eduskuntavaalien lähestyminen on tärkeä hetki herätä taas miettimään, mitä lähivuosina tulisi tehdä tasa-arvon eteen,” sanoo Taina Riski.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027  

Valtioneuvosto nimitti Riskin neuvottelevan virkamiehen virkaan yleisistunnossaan 20.12.2022.

Lisätietoja

Taina Riski, pääsihteeri, tasa-arvoasiain neuvottelukunta +358 50 473 1046, [email protected]

Tanja Auvinen, johtaja, tasa-arvoyksikkö, sosiaali- ja terveysministeriö +358 50 313 4898, [email protected]

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (Tane) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva asiantuntijaelin, joka edistää sukupuolten tasa-arvoa yhteiskunnassa ja toimii aktiivisesti sukupuolten epätasa-arvoa ylläpitävien rakenteiden poistamiseksi. Tane on yksi Suomen kolmesta tasa-arvoviranomaisesta.

Ajankohtaista