Naisrauha ja seksuaalinen ahdistelu aiheina SuomiAreenassa

Julkaisuajankohta 14.7.2016 10.27
Tiedote

Perjantaina 15.7. SuomiAreenassa keskustellaan naisrauhasta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan järjestämässä tilaisuudessa puhuvat mm. presidentti Tarja Halonen ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Suomi ratifioi viime vuonna Euroopan Neuvoston naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen ns. Istanbulin sopimuksen, joka velvoittaa Suomea mittaviin toimiin väkivallan ehkäisemiseksi ja uhrien auttamiseksi. Aihe on kuitenkin jo vuosisatoja vanha, naisrauhan juuret ovat Pohjoismaissa jo 1200-luvulla. ”Naisrauhan käsite pitää päivittää 2010-luvulle”, sanoo presidentti Halonen, ”Nykymedioissa on paljon virtuaalista ahdistelua, rasismia ja vihapuhetta, jotka täytyy tunnistaa osaksi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.”

Seksuaalinen ahdistelu on myös ollut esillä julkisuudessa. Seksuaalista ahdistelua on esiintynyt paljon aina, mutta rikoslaissa se on ollut kiellettyä vasta vuodesta 2014. Seksuaalisesta ahdistelusta tehdyt ilmoitukset ovat kuitenkin kasvussa, joten kansalaiset ovat yhä tietoisempia laista. TANE:n tilaisuudessa keskustellaan seksuaalisen ahdistelun eri muodoista sekä keinoista puuttua siihen. Keskustelemassa aiheesta ovat mm. tutkija, johtaja Saara Särmä ja työympäristöasiantuntija Seija Virta.

Tilaisuuden loppusanat lausuu TANEn puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Raassina.

Tilaisuus järjestetään perjantaina 15.7. klo 11.45-13.00 SuomiAreenan BePOP-lavalla Porissa. Tilaisuus kuvataan ja se on mahdollista katsoa myöhemmin MTV:n Katsomo-kanavalta.

Lisätietoja: pääsihteeri Tanja Auvinen, puh. 050 313 4898

Ajankohtaista