Miehen työ 2020 –palkinto toimittaja Filip Saxénille

Julkaisuajankohta 9.12.2020 17.09
Tiedote

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myöntää Miehen työ 2020 -palkinnon Hufvudstadsbladetin urheilusivujen vastaavalle toimittajalle Filip Saxénille toiminnastaan urheilumaailman tasa-arvon eteen.

Vuoden 2020 miehen työ -palkinto myönnettiin urheilutoimittaja Filip Saxénille
Vuoden 2020 miehen työ -palkinto myönnettiin Filip Saxénille. Kuva: Mari Waegelein

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) myöntää Miehen työ 2020 -palkinnon Hufvudstadsbladetin urheilusivujen vastaavalle toimittajalle Filip Saxénille toiminnastaan urheilumaailman tasa-arvon eteen.

Saxén on työssään toistuvasti nostanut esiin urheilun epätasa-arvoisia rakenteita. Hän on tuonut esiin muun muassa urheilumaailman rahoitukseen liittyviä tasa-arvo-ongelmia, eettisiä ongelmia, ja on vaikuttanut aktiivisesti siihen, että HBL uutisoi määrällisesti yhtä paljon nais- kuin miesurheilusta. 

”Urheilun tasa-arvon eteen tehdyn työn lisäksi Saxén on puhunut julkisuudessa muun muassa seksuaalisesta hyväksikäytöstä, häirinnästä ja masennuksesta. Puhumalla näistä usein vaietuista aiheista, Saxén on osaltaan rikkonut poikien ja miesten parissa vallitsevaa hiljaisuutta ja kannustanut puhumaan vaikeista aiheista avoimesti”, painottaa tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston puheenjohtaja Matias Mäkynen.

Filip Saxénin työ tukee TANE:lle tärkeää näkemystä siitä, että tasa-arvon edistämisestä hyötyvät kaikki. Palkinnon myöntäminen Saxénille on osoitus hänen arvokkaasta työstään ja kannustus jatkaa rohkeaa tietä sukupuolten tasa-arvon eteen. 

”Filip Saxén on tehnyt merkittävää ja uraauurtavaa työtä HBL:n urheilutoimituksessa tasa-arvoistamalla urheilu-uutisointia oma-aloitteisesti. Hän pitää ansiokkaasti esillä urheilussa sukupuolten tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja eettisiä asioita ja toimii urheilujournalismissa esikuvana ja suunnannäyttäjänä. Saxénin ansiosta miehet ja naiset saavat HBL:n urheilusivuilla nykyään yhtä paljon palstatilaa, mikä ei ole mediassa selviö”, kuvailee tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Jirka Hakala. 

Palkinto luovutetaan Musiikkitalolta striimattavassa tilaisuudessa keskiviikkona 9.12. klo 15.30. 

Pääpuhujana tilaisuudessa toimii tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Ministeri puhuu tasa-arvon edistymisestä urheilun saralla. Tasa-arvoasian neuvottelukunta huomioi palkittavan Maija Kurjen valokuvateoksella.

Linkki tilaisuuden verkkolähetykseen 

Palkinnon luovuttavat tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Jirka Hakala ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston puheenjohtaja Matias Mäkynen. 

Lisätietoja

Hannele Varsa, pääsihteeri, tasa-arvoasiain neuvottelukunta
[email protected], 0295 163281

Filip Saxén, sportchef, Hufvudstadsbladet
[email protected] , +358 50 572 3885


Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan (TANE) tavoitteena on edistää sukupuolten tasa-arvoa yhteiskunnassa. Puolueet nimittävät neuvottelukunnan jäsenet. Kokoonpano vastaa eduskunnan voimasuhteita. TANE tekee yhteistyötä poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja muiden yhteisöjen kanssa, ja sillä on neuvoa-antava rooli valtionhallinnossa.

Miehen työ -palkinto on jaettu vuodesta 1998 alkaen henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin ja poikiin liittyen ja purkanut kapeita sukupuolinormeja. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan miesjaoston esityksestä myönnettävä palkinto jaetaan tänä vuonna 22. kerran.

Ajankohtaista