Miehen työ 2016 -palkinto Ali Jahangirille ja Abdirahim ”Husu” Husseinille

Julkaisuajankohta 11.11.2016 15.11
Tiedote

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta TANE myöntää 18. Miehen työ -palkinnon Ali Jahangirille ja Abdirahim ”Husu” Husseinille.

Palkinto myönnetään YLE Puheella vuosina 2013-2016 esitetyn Ali ja Husu -ohjelman juontajille ansiokkaasta työstä mieheyteen ja maahanmuuttajuuteen liitettyjen stereotypioiden purkamiseksi. Paljon kuuntelijoita tavoittavan valtakunnallisen radiokanavan ohjelmassa suomalaista yhteiskuntaa ja tasa-arvokysymyksiä lähestyttiin huumorin ja positiivisuuden keinoin.

Palkinto luovutetaan Säätytalossa järjestettävässä tilaisuudessa torstaina 10.11.2016 klo 14.00. Palkinnon luovuttavat tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sari Raassina ja neuvottelukunnan Miesjaoston puheenjohtaja Jarmo Keto.

Tämän vuoden palkintoteokset on tehnyt sarjakuvataiteilija Kaisa Leka.

Miehen työ -palkinto

TANE jakaa vuosittain Miehen työ -palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen, edistänyt miesten ja poikien emansipaatiota sekä purkanut kapeita sukupuolinormeja. Palkinnolla neuvottelukunta haluaa muistuttaa, että tasa-arvon edistämisestä hyötyvät kaikki. Palkintoa jaettaessa huomioidaan työn pitkäjänteisyys ja samalla kannustetaan palkittuja tahoja jatkamaan tärkeää työtään. Miehen työ -palkinto on jaettu vuodesta 1998 lähtien.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Milla Sandt, milla.sandt(@)stm.fi, 050 307 9008

Anni Hyvärinen, anni.hyvarinen(@)stm.fi 050 325 3509

Ajankohtaista