Kiitosta vaietun aiheen esiin nostamisesta – Kenneth Bamberg vastaanotti Miehen työ -palkinnon

Julkaisuajankohta 1.11.2022 18.17
Uutinen

Valokuvataiteilija Kenneth Bamberg vastaanotti tasa-arvoasiain neuvottelukunnan vuoden 2022 Miehen työ -palkinnon 28.10.2022 työstään. Palkinto myönnettiin miesten kohtaaman väkivallan esiin nostamisesta.

Kuva: Vuoden 2022 Miehen työ -palkinto myönnettiin Kenneth Bambergille miesten kohtaaman väkivallan esiin nostamisesta ja erityisesti hänen Johan-näyttelystään. Kuvaaja: Mari Waegelein

“Idea näyttelyyn syntyi, kun luin uutisen miehestä, joka oli joutunut vaimonsa pahoinpitelemäksi ja jonka avunpyyntöä hätäkeskus ei ottanut vakavasti. Kiinnostuin siitä, miten väkivallasta kertominen ja avun pyytäminen voi olla miesten kohdalla tabu. Mielikuva ‘tosimiehestä’, joka pärjää aina yksin, istuu tiukassa”, Bamberg sanoo.

Kenneth Bamberg vastaanotti Miehen työ -palkinnon Helsingissä 28.10.2022.

Kuva: Kenneth Bamberg kiitti Johan-näyttelyyn osallistuneita miehiä. Kuvaaja: Mari Waegelein.

“Olen saanut monia koskettavia viestejä läheisiltä, jotka ovat nähneet jonkun lähipiirinsä miehen kärsimyksen, sekä miehiltä, jotka ovat itse kokeneet väkivaltaa. He kaikki ovat olleet kiitollisia vaietun aiheen nostamisesta esiin”, Bamberg kertoo.

Miehen työ -palkinto nostaa esiin henkilöitä ja tahoja, jotka ovat ansioituneella työllään tai esimerkillään edistäneet sukupuolten tasa-arvoa erityisesti miesten ja poikien näkökulmasta ja purkaneet kapeita sukupuolinormeja. Palkinnon saajan valitsee tasa-arvoasiain neuvottelukunta (Tane) asettamansa miesjaoston esityksestä. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998.

Lisätietoja

Tiedote: Miehen työ -tasa-arvopalkinto valokuvataiteilija Kenneth Bambergille miesten kohtaaman väkivallan esiin nostamisesta 

Miehen työ -palkinto
 

Ajankohtaista