Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää 19.3.2022!

Julkaisuajankohta 22.3.2022 7.04
Uutinen

Tänään vietetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Tasa-arvo on asia, jonka puolesta me Tanessa liputamme joka päivä.

Meille tasa-arvo on monitahoinen ja kaikki sukupuolet huomioiva yhteiskunnallinen kysymys, jonka edistämiseen tarvitaan pitkäjänteistä ja laajaa yhteistyötä. Tämän vuoksi eduskuntapuolueet eduskuntavaalien tulosten mukaisessa suhteessa muodostavat yhteisen neuvottelukunnan sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Puolueiden nimeämien edustajien lisäksi Tane kokoaa työnsä tueksi laajan asiantuntijajoukon tasa-arvon tutkijoista ja kansalaistoimijoista.

Tänä vuonna tasa-arvoasiain neuvottelukunta täyttää 50 vuotta. Puoluerajat ylittävää työtä tasa-arvon eteen on siis tehty jo puoli vuosisataa. Tässä muutamia makupaloja vuosien varrelta:

  • Tanen jäseninä on ollut lukuisia tunnettuja poliitikkoja ja vaikuttajia Sirkka-Liisa Anttilasta Heidi Hautalaan. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä presidentti Tarja Halonen ovat aikanaan olleet puolueensa edustajina neuvottelukunnassa. 
  • Tutkimukseen perustuva päätöksenteko on keskeistä Tanen toiminnassa. Tanen erityisenä tehtävänä onkin edistää tasa-arvoa koskevaa tutkimustoimintaa ja tutkimustulosten hyödyntämistä. Tanessa tehdään yhteistyötä muun muassa sukupuolentutkimuksen ja miestutkimuksen kanssa.
  • Tanen jaostoista miesjaosto on tiettävästi kansainvälisesti vertailtaessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut, tasa-arvoasioita miesnäkökulmista käsittelevä asiantuntijataho. Jaosto asetettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988. 
  • Tane on vuosien saatossa järjestänyt lukuisia seminaareja sekä yksin että yhdessä muiden kanssa. Olitko sinä paikalla, kun olimme mukana järjestämässä ”Ilmastonmuutos - onko sukupuolella väliä?” -seminaaria jo vuonna 2009 tai muistatko kun vuonna 2019 keskusteltiin tasa-arvosta ja maanpuolustuksesta? 

Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

Mustavalkoinen Minna Canth nojaa kyynärpäällään tuolin käsinojaan. Tekstissä toivotetaan hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää.

Julkaistu Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3.2022.

Ajankohtaista