Esittelyssä Tanen harjoittelija Sara Brandt

Julkaisuajankohta 1.11.2023 15.18
Uutinen

Tanen korkeakouluharjoittelija Sara Brandt vastasi muutamaan hänelle esitettyyn kiperään kysymykseen.

Sara Brandt katsoo hymyillen kameraan syksyisessä puistossa.

Mistä olet tulossa? Mitä opiskelet?

Opiskelen kansainvälistä politiikkaa Tampereen yliopistossa. Sukupuolentutkimus on laajin sivuaineeni. Kirjoitan gradua EU:n siirtolaispolitiikasta.

Olen kiinnostunut moniperusteisen syrjinnän kysymyksistä ja kaikenlaisten hegemonioiden paljastamisesta ja purkamisesta.

Olen aiemmin valmistunut suomen kielestä ja tehnyt töitä suomi toisena kielenä -opettajana ja suomen kielen asiantuntijana.

Minkä supervoiman valitsisit ja miksi?

Haluaisin kyvyn poistaa ahneuden ja saada kaikki työskentelemään yhteisen hyvän eteen. Myötätunto ja välittäminen ovat yhä harvinaisemmiksi käyviä supervoimia.

Mikä eläin olisit?

Kapybara: karvainen, sosiaalinen hönö, jonka toilailuille muut saavat nauraa.

Minkä kirjan luit viimeksi?

Olen rehellinen ja vastaan totuudenmukaisesti: Arttu Unkarin ja Kai Vaalion lastenkirjan Isämies ja räjähtävä kakka.

Luen jatkuvasti ja pääasiassa aikuisille suunnattua fiktiota ja tietokirjallisuutta, joskus myös lastenkirjoja. Kirjoitan lukemistani teoksista kirja-arvosteluja Goodreads-palveluun, josta bongasin tämänkin helmen.

Viimeisin lukemani ns. aikuisten kirja on Susanna Hastin Ruumis/huoneet. Sille täydet viisi tähteä.

Minkä sukupuolten tasa-arvon ongelman haluaisit ratkaista?

Sen, että sukupuolten tasa-arvoa ei tunnisteta toimenpiteitä vaativaksi asiaksi. Suomessa ajatellaan laajasti, että tasa-arvo on valmis.

Valtionhallinnon erilaisissa ohjelmissa ja selonteoissa sukupuoli jää maininnan tasolle tai sivuutetaan kokonaan. Muutos kuitenkin edellyttää, tasa-arvon puute ensin tunnistetaan ja tunnustetaan.

Tasa-arvo-ongelmiahan kyllä riittää alaikäisten transnuorten oikeuksista ja sukupuolistuneesta lähisuhde- ja verkkoväkivallasta aina koulutuksen ja työelämän segregaatioon.

Miksi Tane?

Halusin oppia tasa-arvon edistämisestä valtiotasolla. Tane on vaikuttanut merkittävästi siihen, että sukupuolentutkimus on vakiintunut Suomessa yliopistoissa opetettavaksi aineeksi. Koska sukupuolentutkimus on yksi elämääni positiivisimmin vaikuttaneista asioista, halusin päästä näkemään, mikä meininki Tanessa on. Ja meininkihän on erinomainen!

Lue lisää

Tanen harjoittelijat kertovat

Ajankohtaista