Arto Jokinen in Memoriam

Julkaisuajankohta 1.3.2016 8.51
Tiedote
TANE:n Miesjaoston pitkäaikainen sihteeri Arto Jokinen

TANE:ssa pitkään vaikuttanut suomalaisen miestutkimuksen ja tasa-arvotyön keskeinen toimija Arto Jokinen menehtyi sairauskohtaukseen 22.2.2016.

Hän oli tutkimusjaostomme jäsen 1998 - 2001 ja toimi Miesjaostomme aktiivisena sihteerinä 2009 – 2015.

Jokinen oli perustamassa Suomen Miestutkimuksen Seuraa (SUMS) ja toimi sen puheenjohtajana pitkään. Kun TANE ja SUMS järjestivät miestutkimuksen päiviä, oli Arto keskeinen toimija lähes kaikessa.

Luovana ideoijana Jokinen on koordinoinut TANE:n miestutkimuksen edistämishanketta 1999 ja hänen Panssaroitu maskuliinisuus – väkivaltaisen miehen representaatio suomalaisessa kulttuurissa (2000) sekä hänen toimittamansa antologiat Mies ja muutos (1999) ja Yhdestä puusta (2003) ovat klassikoita. Kriittisen miestutkimuksen edistämisestä Arto ansaitsi jo vuonna 2002 Miehen työ -palkinnon.

Arto kävi aktiivista vuoropuhelua erilaisten toimijoiden kanssa kaikilla forumeilla. Tämä kiteytyi hänen toimittamassaan Mieskysymys – Miesliike, -työ, -tutkimus ja tasa-arvopolitiikka (2012). Hän liikkui luontevasti poika- ja miestyön sekä tasa-arvopolitiikan ja tutkimuksen välillä rikastaen näkemyksillään jokaista kenttää. Tasa-arvon virkamiehenä hän oli usein myös haastateltavana miehiin liittyvistä ajankohtaisista aiheista, esim. Sylvi.

Arton haaveena oli järjestää vuonna 2018 TANE:n Miesjaoston 30-vuotisjuhla teemalla maailmanennätys yhtäjaksoisesta miesnäkökulmasta tasa-arvotyöhön.

Artoa muistaen ja kaivaten,

Hannele ja koko TANE

Ajankohtaista