Tasa-arvovaalit.fi: Viikon teemana moniperusteinen syrjintä

Julkaisuajankohta 29.4.2009 15.45
Tiedote

Tasa-arvoasian neuvottelukunnan (TANE) europarlamenttivaalisivujen http://www.tasa-arvovaalit.fi viikon teema on moniperusteinen syrjintä. Moniperusteisesta syrjinnästä puhutaan silloin, kun henkilö joutuu syrjinnän kohteeksi monien eri ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi ulkomaalainen vammainen nainen voi joutua syrjityksi sukupuolensa, ulkomaalaistaustansa tai vammansa perusteella. Sivuilla aihetta käsitellään erityisesti Euroopan unionin perspektiivistä. Miten EU:n lainsäädännöllä ja muilla toimenpiteillä voitaisiin puuttua moniperusteiseen syrjintään?

Viikon teemateksteissä syrjintää pohditaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen, maahanmuuttajien, romanien ja vammaisten näkökulmista. Läpileikkaavana ulottuvuutena on sukupuoli. Syrjintä kohdistuu yleensä eri tavoin paitsi eri vähemmistöihin, myös miehiin ja naisiin vähemmistön sisällä.

Sivuille päivitetään jatkuvasti sekä äänestäjille että ehdokkaille suunnattua tasa-arvotietoa. Viikoittain julkaistaan uusi kolumni ja vaaliviesti. Tämän viikon kolumnisti on kansanedustaja Minna Sirnö.

Tasa-arvovaalit.fi -sivujen logo ja banneri löytyvät sivujen kuvapankista: http://www.tasa-arvovaalit.fi/media/kuvapankki

Logo ja banneri ovat vapaasti ladattavissa tasa-arvoasioita tärkeinä pitävien puolueiden, ehdokkaiden, järjestöjen tai muiden kiinnostuneiden internet-sivuille. Yhdessä voimme tehdä alkukesän vaaleista tasa-arvovaalit!

Lisätietoja

www.tasa-arvovaalit.fi

Heidi Hautala, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja 050 511 3129 Hannele Varsa, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri 050 545 3435

Ajankohtaista