Kenelle Miehen työ -palkinto miesaktivismista?

Julkaisuajankohta 18.9.2013 13.33
Uutinen

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta myöntää Miesjaoston ehdotuksesta vuosittain Miehen työ -palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen, edistänyt miesten ja poikien emansipaatiota sekä purkanut kapeita sukupuolirooleja.

Vuoden 2013 Miehen työ -palkinto jaetaan pitkäaikaisesta miesaktivismista.

Miesjaosto pyytää ehdotuksia henkilöstä tai tahosta, joka on pitkään toiminut esimerkiksi miesryhmässä, miesliikkeessä, osallistunut miehistä ja pojista käytävään sukupuolitietoiseen keskusteluun ja/tai aktivismiin, järjestänyt tapahtumia tai seminaareja, julkaissut kirjoituksia.

Ehdotukset pyydetään lähettämään tiistaihin 15.10. mennessä osoitteeseen arto.jokinen(at)stm.fi. Ainoastaan perustellut ehdotukset otetaan huomioon. Perustelun ei tarvitse olla pitkä.

Palkinnolla neuvottelukunta haluaa muistuttaa, että tasa-arvon edistämisestä hyötyvät sekä miehet että naiset. Palkintoa jaettaessa huomioidaan työn pitkäjänteisyys, ja samalla kannustetaan myönteisen esimerkin antaneita tahoja jatkamaan työtään.

Palkintoa on jaettu vuodesta 1998 lähtien yhteensä neljätoista kertaa. Aiempia palkittuja ovat muun muassa

2012 Poikien parissa tehdystä sukupuolisensitiivisestä työstä - Kölvi-toiminta, Setlementtinuorten Hämeen piiri ry.

2011 Työstä eronneiden miesten oikeudesta isyyteen ja lasten oikeudesta kumpaankin vanhempaan -Ralf Sund, asiantuntija, STTK, Helsinki.

2008 Tasa-arvotietoinen poliisityö - Mikko Lampikoski, poliisitarkastaja, sisäasiainministeriö, poliisiosasto.

2006 Tasa-arvotietoinen ja sukupuolisensitiivinen kasvatustyö alakouluikäisten opetuksessa - Aaro Heikkinen, luokanopettaja, Teppanan koulu, Kajaani.

2001 Suvaitsevaisuuteen ja tasa-arvoon pyrkivän miehen mallin vahvistaminen - Ilkka ja Ville Turkka, Jääsydämet -joukkueen valmentajat.

Lisätietoja: Arto Jokinen, arto.jokinen(at)stm.fi, 050 346 9534

Ajankohtaista