TANE osallistui kansainvälisen naistenpäivän viettoon Helsingin rautatieasemalla - USA:n varapresidentin puoliso vieraili

Julkaisuajankohta 18.3.2011 15.27
Tiedote

Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta, tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) ja lukuisat naisjärjestöt juhlistivat 100-vuotiasta naistenpäivää tasa-arvotorilla Helsingin rautatieasemalla. TANE jakoi tilaisuudessa Tasa-arvovaalit.fi - Jämställdhetsval.fi -kasseja, TANE:n hallitusohjelmatavoitteita, kukkia ja naisen euroja.

Sadoille tilaisuu  teen saapuneille ja ohikulkijoille tarjottiin ajankohtaista tasa-arvotietoa ja mahdollisuus tutustua naisjärjestöjen toimintaan runon ja musiikin ohessa. Tilaisuudessa vieraili myös USA:n varapresidentin puoliso Jill Biden lapsenlapsensa Finneganin kanssa. He saivat mukaansa Tanen kassin.

Kansainvälisen naistenpäivän juuret ovat 1900-luvun taitteen Yhdysvalloissa, New Yorkissa, jossa työläisnaiset osoittivat mieltään alhaisia palkkoja, pitkiä työaikoja ja epäinhimillisiä työoloja vastaan. Kansainvälisessä naisten kongressissa Kööpenhaminassa vuonna 1910 päätettiin naistenpäivän viettämisestä maailman laajuisesti ja ensimmäistä kansainvälistä naistenpäivää juhlistettiin keväällä 1911. Suomalaiseen almanakkaan naistenpäivä otettiin vuonna 1990.

Monissa maissa, toisin kuin meillä, naistenpäivä on pyhäpäivä. Naistenpäivänä kiinnitetään edelleen huomiota tasa-arvon ja naisten oikeuksien toteutumiseen ympäri maailmaa.

Ajankohtaista