Miehet äänestävät miehiä - naiset naisia ja miehiä

Julkaisuajankohta 17.2.2011 15.30
Tiedote

Politiikassa naisten asema on parantunut: sekä presidentti, että pääministeri on nainen ja kansanedustajissakin naisten osuus ylitti vuonna 2007 ensimmäistä kertaa 40 % rajan. Valtionhallinnon ja oikeuslaitoksen ylimmissä viroissa, samoin kuin eduskunnassa miehet edelleen kuitenkin ovat enemmistönä. Sama tilanne vallitsee myös tiedeinstituutioiden, pörssiyhtiöiden ja kuntien johdossa.

Eduskunnan kokoonpanoon voit vaikuttaa äänestämällä!

Viimeksi pidetyissä eduskuntavaaleissa miesäänestäjien valtaosa (72%) äänesti miesehdokasta, kun taas naisista vain niukka enemmistö (53%) äänesti naisehdokasta.

TANE kampanjoi tasa-arvovaalien puolesta

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta avaa 17.2.2011 eduskuntavaalisivunsa: www.tasa-arvovaalit.fi. Sivuilta löytyy tärkeää tietoa ajankohtaisista tasa-arvoteemoista äänestäjille ja ehdokkaille. Julkaisemme tällä forumilla viikoittain vaihtuvan kolumnin ja vaaliviestin.

Ensimmäisessä kolumnissa tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Heidi Hautala vaatii vanhempainvapaiden kehittämistä vanhemmuuden jakamista paremmin tukevaan suuntaan. TANE kannattaa ns. 6+6+6 -mallia, jossa isän ja äidin korvamerkitty vapaa on yhtä pitkä ja jossa lisäksi on kolmas kuuden kuukauden jakso yhdessä sopien jaettavaksi.

Suomen uusi eduskunta valitaan 17.4.2011 järjestettävässä vaalissa. Ulkomailla voi ennakkoon äänestää 6.-9.4. ja kotimaassa 6.-12.4. Valittavien 200 kansanedustajan päätökset voivat edistää yhteiskuntamme tasa-arvoistumista.

Lisää aiheesta voit lukea osoitteesta www.tasa-arvovaalit.fi

Lisätietoja: Pääsihteeri Hannele Varsa 050 545 3435

Ajankohtaista