Hyppää sisältöön

12.05.2006 Miehen työ -palkinto 2006 luokanopettaja Aaro Heikkiselle Kaajaaniin

Tasa-arvo on sekä naisten että miesten asia. Tätä osoittaakseen tasa-arvoasiain neuvottelukunta jakaa vuosittain Miehen työ -palkinnon. Tänä vuonna tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) on päättänyt myöntää palkinnon kajaanilaisen Teppanan koulun luokanopettaja Aaro Heikkiselle. Heikkinen on kehittänyt pitkäjänteisesti ja ennakkoluulottomasti alakouluikäisten parissa tehtävää tasa-arvotietoista kasvatustyötä. Palkinnolla halutaan korostaa kouluissa tehtävän tasa-arvotyön ja sukupuolisensitiivisen opetuksen merkitystä. Palkinto jaetaan nyt kahdeksannen kerran.

Tasa-arvotietoisen opetuksen edelläkävijä

Luokanopettaja Aaro Heikkinen on tehnyt esimerkillistä tasa-arvotyötä Kajaanissa Teppanan koululla jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on omalla aktiivisuudellaan motivoinut myös muita opettajia ja rohkaissut uusia miesopettajia ottamaan sukupuolen merkityksen huomioon opetustyössä. Aaro Heikkinen on kerännyt aktiivisesti tasa- arvotietoutta, koonnut opetusmateriaaleja sekä kouluttanut opettajia. Lisäksi Heikkinen on ollut aktiivinen sukupuolten tasa-arvon edistäjä yleisemmin kuntatasolla. TANE haluaa kiittää myös Heikkisen työyhteisöä, Teppanan koulua, esimerkillisen tasa-arvotyön mahdollistamisesta.

Miehen työ -palkinto

Tähän mennessä Miehen työ -palkinto on myönnetty tunnustuksena uraauurtavasta isyystutkimuksesta, sukupuolten tasa-arvon edistämisestä teatteritaiteen keinoin, aktiiviseen isyyteen kannustamisesta, suvaitsevaisen ja tasa-arvoisuuteen perustuvan miehen mallin edistämisestä, työstä miesten väkivaltaisuuden vähentämiseksi, kriittisen miestutkimuksen tukemisesta sekä miesten ja naisten moninaisuuden esiin nostamisesta ja tukemisesta erityisesti seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden alueella.

Lisätietoja: pääsihteeri Hannele Varsa (09) 1607 3699, tane[at]stm.fi