Hyppää sisältöön

11.05.2001 Tasa-arvoasioiden hallinto selkeämmäksi

Sosiaali- ja terveysministeriö on uudistanut tasa-arvoasioiden hallintoa jakamalla 1. toukokuuta alkaen tehtävät kahteen yksikköön: tasa-arvovaltuutetun toimistoon ja tasa-arvoyksikköön. Tasa-arvovaltuutettu jatkaa toimintaansa sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä itsenäisenä lainvalvontaviranomaisena ja hoitaa sille lain nojalla kuuluvia tehtäviä. Lainvalvonnan lisäksi valtuutetun tehtävänä on muun muassa edistää tasa-arvoa, tiedottaa laista ja sen soveltamisesta sekä seurata tasa-arvon toteutumista. Tasa-arvovaltuutettuna jatkaa Pirkko Mäkinen, toimistopäällikkönä on Anne Paasikoski vuoden loppuun.

Tasa-arvoyksikön tehtävänä on hallituksen tasa-arvopolitiikan valmistelu ja kehittäminen yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa, sukupuolten tasa-arvon valtavirtaistamiseen liittyvät tehtävät ja EU:n tasa-arvojuridiikkaan ja -politiikkaan sekä kansainvälisiin asioihin liittyvät tehtävät. Yksikön päällikkönä on neuvotteleva virkamies Päivi Romanov kuluvan vuoden loppuun. Tasa- arvoyksikkö on sijoitettu ministeriön talous- ja suunnitteluosaostolle.

Tasa-arvoyksikköön on sijoitettu myös tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri. Nykyisen neuvottelukunnan toimikausi päättyy toukokuun lopussa. Uusi neuvottelukunta on tarkoitus asettaa 1.6.2001 alkaen eduskunnan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Lisätietoja: tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen puh. (09) 160 4464 ja neuvotteleva virkamies Päivi Romanov puh. (09) 160 4465