Ralf Sundille Miehen työ -palkinto miesten tasa-arvo-ongelmien esiin nostamisesta

Julkaisuajankohta 13.6.2011 15.24
Tiedote

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) jakaa vuosittain Miehen työ -palkinnon henkilölle tai taholle, joka on työllään tai muilla ansioillaan edistänyt sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista erityisesti miehiin tai poikiin liittyen, edistänyt miesten ja poikien emansipaatiota ja purkanut kapeita sukupuolirooleja. Tänä vuonna TANE on päättänyt myöntää palkinnon Ralf Sundille rohkeasta keskustelunavauksesta, jolla hän on nostanut esiin miesten heikon aseman huoltajina eron jälkeen. Sund on myös kehittänyt toimintamallin, joka tukee miehiä eroprosessin läpi ja vähentää eroavien puolisoiden välistä vastakkainasettelua. Tämä Erosta elossa -projekti toimii Miessakit ry:ssä jo seitsemättä vuotta. Sund itse on avustanut myös yli sataa miestä huoltajuusoikeudenkäynneissä. Sund on työssään toiminut aina hyvin rakentavasti ja välttänyt sukupuolten välistä vastakkainasettelua.

Palkinnon luovutustilaisuus on Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla Musiikkisalissa (2. krs.) maanantaina 13.6.2011 klo 10.00 (Mannerheimintie 3). Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Heidi Hautala luovuttaa palkintona taiteilija Kyösti Romppasen taideteoksen "Turjan selän pieni saari" sarjasta "Kajakin keulanäkymiä".

Miehen työ -palkinto

Palkinto jaetaan 13. kerran. Tähän mennessä Miehen työ -palkinto on myönnetty muun muassa tunnustuksena tasa-arvotyöstä maahanmuuttajamiesten ja -poikien parissa tehdystä tasa-arvotyöstä, tasa-arvotietoisesta poliisityöstä, isyystutkimuksesta, sukupuolitietoisesta kasvatuksesta koulussa sekä miesten ja naisten moninaisuuden esiin nostamisesta ja tukemisesta erityisesti seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden alueella.

Lisätiedot: Miesjaoston sihteeri Arto Jokinen, 050 346 9534, arto.jokinen[at]uta.fi
Palkinnon saaja: Ralf Sund, 050 563 4841, ralf.sund[at]sttk.fi

Ajankohtaista