Tervetuloa tasa-arvotapahtumiin kesän 2017 SuomiAreenassa!

 

TANE ja Naisjärjestöjen Keskusliitto ry järjestävät keskustelutilaisuuden SuomiAreenassa perjantaina 14.7 klo 10.00 - 11.15. Keskustelussa pureudutaan sukupuolten tasa-arvoon nyky-yhteiskunnassa ja visioidaan tulevaa otsikolla: Keinokohtuja ja muita utopioita? Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä. Keskustelemassa on eri alojen asiantuntijoita, kuten presidentti Tarja Halonen ja poliitikko Nasima Razmyar. Luvassa myös stand up -komiikkaa ja mahdollisuus tavata tasa-arvotoimijoita SuomiAreenan kansalaistorilla.

KEINOKOHTUJA JA MUITA UTOPIOITA?
Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä

pe 14.7.2017 klo 10:00 - 11:15
Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12

Tervetuloa keskustelemaan sukupuolten tasa-arvosta!

Miltä näyttää tämän päivän ja huomisen Suomi sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta? Millainen on monikulttuurinen ja kestävä yhteiskunta? Mikä on median rooli sukupuoliroolien ylläpitäjänä ja murtajana? Miten rakennetaan tasa-arvoista yhteiskuntaa talouden keinoin?

Tasa-arvon ei tarvitse olla utopia. Keskustelussa mietimme miltä tasa-arvoisen Suomen pitäisi näyttää ja millaisilla teoilla sen saavutamme. Aihetta pohtivat presidentti Tarja Halonen, kansanedustaja, tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sari Raassina, poliitikko Nasima Razmyar, YLE Urheilun päällikkö Panu Pokkinen ja Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen. Keskustelua kommentoivat Planin lastenhallituksen jäsenet Nea Baarman ja Aino Vehkavaara. Tilaisuuden juontaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet.

Osallistu ja ole mukana visioimassa tulevaisuuden tasa-arvoa! Keskustelua voi seurata suorana myös SuomiAreena -nettisivuilta ja MTV:n Katsomo-palvelusta.

Järjestäjät: Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry

#tasaarvo100 #SuomiAreena


TORIVARTTI: Oho! Suomi ei olekaan tasa-arvoinen

to 13.7.2017 klo 12.40 - 13.00, MTV-lava

Esiintyjät:
näyttelijäntyön professori Elina Knihtilä
stand up -koomikko Katariina Havukainen


TASA-ARVOTELTTA

Kansalaistori, paikka 60B
to 13.7. 10-17 ja pe 14.7. 10-15

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön, Tasa-arvotiedon keskuksen (THL) ja 100 tasa-arvotekoa -hankkeen kanssa ovat mukana SuomiAreenan kansalaistorilla. Tasa-arvoteltassa voit tutustua tasa-arvotoimijoihin ja kuvauttaa itsesi tasa-arvoviestin kanssa valokuvauskopissa!